EESYA

AARIZ

Thursday, September 27, 2012

Evergreen Laurel Hotel


Kejadian berlaku masa cuti weekend Hari Kebangsaan hari tu nih.. Punya laa lama simpan gambar duk tak dan2 nak upload lagi...

Kisahnya minggu tu, maktok and tok ayah pegi jengjalan ke Beijing, China.. Tinggal laa kami berempat di rumah... Kena pulak weekend tu, Encik Pejoi pun bercuti.. Disebabkan kebosanan dan juga disebabkan minggu depan tu Encik Pejoi akan berkursus outstation selama seminggu, meninggalkan anak-anak dan bini, makanya bini pun demand laa suh bawak jalan2 dulu kan.. Haruslah begitu.. Hahaha.. Tapi pastu si anak pulak lebih pandai demand sambil buat2 muka kasihan "Eesya dah LaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaMaaaaaaaaaaaa tak pi hotel.. Last time when I'm 3 years old, we always go and have fun.. But now when I'm 4 years old, we allllllllllllllllllllllllllwayyyyyyyyyyyysss stay at maktok's house jer.. Why aaa?" Hahahaha.. Ambik ko... Siap buat perbandingan masa umur 3 tahun dengan 4 tahun yang tak tahan tu.. Tapi mujur laa dia tak buat perbandingan "masa Aariz takde, selalu pegi hotel.. Aariz ada dah laaaaaaaaaammmmaaa tak pi hotel.." Itu laa sebab sebenarnya kan..

Dah ada baby kecik ni jadi cam tak enjoy pi berjimba kat hotel.. Sebab aku rasa perlukan kestabilan hidup.. Kalau tukaq tempat sikit, nanti baby kan susah nak tido laaa.. Apa laaa.. So mak dia pun jadi bengkek jer kalau si anak tak bleh tido malam.. Tu yang nak pegi hotel cam malassss jer tu.. 

Tapi sebab si anak yg 1st dah start buat ayat kasihan, hari Sabtu tu, tanpa booking apa2 hotel, kami pun bawak jer ler beberapa helai baju and keperluan Aariz, pi cari hotel mana yang available lagi kat area Tanjung Bungah tu.. Mula2 pergi Flamingo, full.. Pi Paradise, full.. Segala bala pun full.. Kena lak Aariz pulak memerut dalam kereta dengan bau yang sangat harum sampai aku nak pengsan sbb duk tala aircond kat muka aku, jadinya kami singgah kat Tesco yang baru tu and salin pampers dia.. Pas salin tu, rasa cam nak give up sekejap.. Balik umah maktok jer.. Tapi lagi sekali.... Sebab si anak sulung dah start sebek2 muka mulut semua, terus kata pi cari area Gurney laa pulak... 

Mula2 ingat nak pi Gurney Hotel jer, tapi sampai dulu pulak kat Evergreen kan.. So benti tanya jer ler.. And luckily ada kosong.. Hentam saja laaa labu... Anak kecik aku pun dah start ekkkkk ekkkk.. Tak kuasa dah nak cari hotel lain...

Bilik ok.. Tapi lupa ambik gambar.. Hahaha.. Walaupun hotel lama, tapi still maintain all the furnitures and carpet.. Kiranya carpet dia tu nak biaq Aariz bebas merangkak pun aku ok lagi laaa.. Sesetengah hotel lama ni, carpet tu kita nak pijak pun cam tak sanggup kan.. Sebab carpet lagi susah nak maintain dari tiles or floorboard tu...

Yang ada gambar hanyalah seperti di bawah:


Eesya dalam Kid's Club..

Eesya kat Ladies Jacuzzi.. Warm and Cold..

Eesya kat Kids Pool..

Steam Sauna sebelah jacuzzi..

Dry Sauna..

Ni budak sibuk nak tido babycoat yang aku request utk adik dia.. Suka hati laa..

And we woke up in the morning to appreciate this view.. Masya Allah..

Breakfast buffet dia pun ok... Basically, we enjoyed our stay there.. And thumbs up to Evergreen Laurel sebab mampu maintain all the facilities and condition bilik walaupun hotel ni agak lama...


Sekian.. Sari berita malas menaip banyak2..


4 comments:

  1. gila dasyattt hangpa duduk hotel dalam penang. hahaha. aku pun nak request la kat laki aku mcm yg eesya cakap tu. hahahhaa.

    ReplyDelete
  2. haha... slalu jer duk hotel kat penang sbb tak larat nak travel jauh2.. masa pregnant pun pi duk northam tower sbb mak buyung nak pi hotel gak tapi tak larat nak travel.. penang kan banyak hotel.. pilih jer ler.. hehe

    ReplyDelete
  3. betul2.... aku pun baru ni pi hydro hotel..ok laa jugak..heheh....masa dok sana pun boleh request cot tp xamek sbb baby mmg tidoq skali dgn aku.... haiiihh bila nak bagi dia tidoq dlm cot nih...

    ReplyDelete
  4. Hi there i am kavin, its my first occasion to сοmmenting anywhere, when i read this pοst i thought i сould alѕo make сοmment ԁuе to this good article.
    My webpage: mini notebook

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails