EESYA

AARIZ

Tuesday, January 24, 2012

Johor Premium Outlet..

Banyak entry terhutang ni... Slow and steady ler nampak gayanya.. BZ memanjang sejak masuk tahun baru 2012 nih.. Nak belek blog pun tak sempat... Takde mood...

So ni pasal Johor Premium Outlet yang baru bukak dalam bulan 12 kat Johor.. Masa tau2 pasal nak dibukaknya Outlet ni bulan Feb 2011, masa tu pulak kena sale dgn Airasia, tiket sorang pegi balik Pen - Johor dapat sorang RM26, aku pun gedik2 laaa booking siap2 utk birthday trip aku bulan Jan 2012.. Masa tu siap budget lagi, kalau kata pengumuman nak bukak bulan 11, makanya mesti ada delayed.. So lebih baik aku booking utk bulan Jan.. Kot laa lambat bukak sebulan dua kan.. So mmg betul laaa lambat skek bukaknya jadi bulan 12.. Hahaha.. OK ler tu.. Timing aku boleh diterima akal jugak laa kiranya..

Apsal yg sesibuk sangat nak pi tengok JPO ni?

  1. Kononnya dibuat ikut Designer Outlet dekat Oversea... US, UK, etc.. So expectation tu tinggi ler sbb kitorang dah pegi yg UK 2-3 Outlet.. So nak tgk ler betul ke tak harga and tempat dia tu setanding ke tak dgn dekat UK.. Kalau iyer, woooo... Giler shopping laa balik aku nih...

Johor Premium Outlet..
Bukti sampai awal.. Gate pun belum bukak.. Hahaha
Di bawah adalah antara outlet2 yang ada di situ...





Ni pulak gambar dalam Food Court dia... Yang menariknya sbbb tempat dia cantik (maybe sebab baru) and ada makanan Korea yang Halal.. Hahaha.. So suka hati jer ler kaum kerabat aku yg perasan Korean selama ni duk try makanan2 Korea yang selama-lama ni duk mendengar / tgk dalam TV jer..

Food Court..

Ramen dengan nasi chicken apa ntah nama yang ada seaweed soup.. Birthday2 kan kena makan seaweed soup ni kalau ikut tradisi Korea.. So cam perasaan laa di situ.. Hahaha


Ni Bibimbap.. Makan macam dalam lesung batu jer rupa dia.. Pastu rasa cam pecal jer..

Ni antara facilities yang disediakan selain surau and benda2 biasa kita tengok kat shopping complex..

Water cooler..

Family restroom.. Memang aku suka yang ni.. Kat UK memang merata ada camni.. Kat Mesia susah skek nak jumpa.. Menyenangkan hidup untuk yg ada anak kecik tapi dah tak pakai diapers cam aku..


Last skali kesimpulan yang dapat aku simpulkan, nak kata tempat ni murah beriya cam Outlet kat UK pun tak bleh gak ler.. Sebab kalau kat Mcarthur Glenn yang kami pi 2 tempat, Bridgend dgn Swindon, rilek jer baju Eesya Gap tu boleh dapat below RM20 (lepas convert duit GBP), kat sini RM30 tu boleh ler dapat singlet bodo.. Tu habis murah laa tu...

Pastu Levis kami boleh dapat below RM80 kat sana, kat sini yang paling murah RM99.. Kalau Levis 501 tu RM159.. Boleh ler kata murah dari kat shopping complex, tapi still tak bleh compare dgn yg kat UK.. Dengaq orang pi US, benda2 tu lagi murah giler.. So kesimpulannya, Mesia tak bleh laa nak kata nak lawan overseas punya kan kan kan? But ok laa kalau nak compare shopping di tpt2 lain dalam Mesia nih...

Last but not least, di bawah ni ada orang berbaik hati belikan hadiah besday bini beliau kat JPO.. Hahaha.. Thanks abang...  

TQ so much!~


5 comments:

  1. kalau purse, tak besaq gitu laa paperbag dia.. hahaha.. handbag laa yang.. :p

    ReplyDelete
  2. mash, nk tgok isi kat dalam bole? hehehe

    ReplyDelete
  3. hi ida~ sejak bila ada blog nih? hehe..

    isi dalam tak amik gambar lagi.. nanti kalau teringat nak amik, boleh tepek sini.. :)

    ReplyDelete
  4. hai nak tanya... korean food die sedap tak? and seriously halal? craving gila dah ni. price?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails