EESYA

AARIZ

Monday, January 9, 2012

Bye SRKids.. Hello Pingu's English!~


Tahun 2012.. Eesya 4 tahun.. Kitorang decide untuk pull her out from Smart Reader Kids tahun ni sebab nampak dia cam dah boring nak pi school Isnin-Jumaat.. Slalu ponteng atas sbb macam2 hal.. Seminggu ada laa dia pegi 2 kali jer.. Rasa cam membazir pun ada.. Pastu dia bawak balik homework pun nampak cam duk ulang benda yang sama A-Z, 1-20..

Pastu pikir lak mama dia yang akan bercuti 3 bulan dan duk kat umah masa dalam pantang nanti.. Mesti budak ni lagi malas nak pegi school.. So kitorang berpatah balik mencari kelas yang offer kelas seminggu sekali atau 2 kali jer seminggu.. Masih lagi nak dia pegi school so that dia ada kawan and ada activity but not Monday - Friday term..

So lepas beberapa tempat kitorang gi survey, kitorang decided to roll her in Pingu's English kat Bay Avenue.. Area kat KWSP Queensbay tu.. Registered her for English (2 hours/week) class dgn Art Class (1 hour/week).. Jadi laa tu kan... Kelas Eesya hari Selasa dgn Sabtu.. 

Welcome to Pingu's English..

Budak yang sangat suka pi school..

Menjadi seorang Eesya, memang laa dia dah tak heran mak pak nak tinggal dia sepanjang dia gi kelas... Siap bye-bye tutup pintu lagi suh mama dgn abah GO! Hahaha.. Rasa cam missed the time when she needed me a lot to be beside her.. Sekarang dah sangat independence.. Masa breaktime antara kelas English dgn kelas Art pun, kitorang bawak dia masuk kete bagi makan skek pun kecoh laaa nak cepat2 nak masuk kelas balik.. Sabaq ja...

Why we chose Pingu's English?

1) Sebab kelas dia boleh pilih nak 1/2/3 kali jer seminggu.. Every session is 1 or 2 hours only..

2) Sebab cara pembelajaran dia more relax.. Ada nyanyi2.. Colouring.. Computer time.. Kalau dalam Pingu silibus tu ada baking time, so dia akan baking laa..

3) Satu kelas tu tak ramai.. Kelas Eesya yang hari Selasa tu, 2 orang jer budaknya.. Dengan 2 orang teacher.. Hari Sabtu tu nampak cam ramai skek dalam 5 orang camtu...

4) Sebab ada kelas Art sekali.. Eesya kan suka sangat buat benda2 Art cam Mister Maker tu.. So tu adalah kelas wajib yang mama list dia kena pegi tahun ni.. Mula2 ingat nak masukkan dalam Music Class (ada jugak kat situ) tapi rasa cam advanced sangat ler pulak.. Masa trial siap dah ajar pitching2 apa bagai.. Hahahaha

5) Dekat dengan Queensbay.. Nanti mak pak boleh berdating di pagi Sabtu di kala anak pi class.. Hahahaha

For those yang duk tanya2 apa dia Pingu's English ni, boleh check their FB page : https://www.facebook.com/PingusEnglishPenang


Nanti Eesya 5 tahun, baru kitorang akan pikir untuk masukkan dia ke proper kindy balik... Yang Monday - Friday punya.. Tahun ni kira cam honeymoon year bagi beliau.. Kasik chance sebab nak dapat adik.. Hahahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails