EESYA

AARIZ

Saturday, February 19, 2011

Kembali kepada asal..

Alasan kenapa tak sempat nak update blog, tak sempat nak hantar anak ke kindy, tak sempat nak berjimba, tak sempat macam2 lagi adalah disebabkan oleh migrasi itu..

Bukan laa aku nak migrate pergi Australia ke (walaupun dalam hati sangat teringin tapi takde org yg tetiba nak offer keje gaji 16 ribu sebulan).. Ni semua pasal migrasi email yang merupakan projek besar untuk tahun ini..

So banyak giler benda nak kena buat.. Taklimat, hebahan, user manual, etc.. Awal2 tahun tu dengan kertas kerja, timeline, present kat exco.. Mmg rasa kepala otak penuh jer.. Tido malam pun mimpi migrasi email.. Boleh? Hahaha

Mujur gak team email tu semuanya terer2 belaka (kecuali aku ni yg masih menggagau bab2 teknikal..) so rasa lega sebab semua banyak sangat menolong... Boss pun sama..( boss banyak level.. But my direct reporting boss mmg supportive enough..) so bab tu mmg lega banyak.. Kalau takde org2 ni di sekeliling aku, mmg rasa cam nak nangis jer ler kot.. Hahaha

So pasni berdoa supaya keadaan kembali kepada asal --> maknanya kepala otak tak penuh bab keje jer.. Boleh laa nak pikir skek pegi bercuti ke, berjimba ke, berapa-apa ker... Aminnnn....

Citer lawak Eesya (selingan) hari ini..

Tak boleh nak bangun tido sebab weekend jer bangun lambat ikut mak pak dia... So hari ni Isnin agak liat nak bangun.. Bila abah dia kejut, dia cakap "I'm so sleepy laa.... My eyes cannot open.. Stick together.." sambil mata pejam... Tu laaa ayat biasa dia kalau ngantuk tak leh bukak mata... Slalu mama kena.. Hari ni abah lak kena layan... Hahahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails