EESYA

AARIZ

Friday, February 18, 2011

My 3 years happy kid...

Serius tak sempat nak update blog skrg nih... Fb tu boleh tahan lagi... So ni update2 pasal Eesya yg dlm FB jer copy paste kat sini...

Kisah 1:
Eesya : Mama nak makan apa mama? *main masak2*
Mama : Ermmm.. Ketam masak sos..
Eesya : Ok.. Ketam sos siap..
Mama : Eesya, ketam tu apa?
Eesya : Ermmm.. Ada aiskrim2 tu.. Jelly2 tu..
Mama : Haishhh.. Ketam tu crab laaa..
Eesya : Oh.. Sorry sorry..

Hahahha.. Ketam = aiskrim2 jelly2... ABC ke apa?
Kisah 2:
"U wanna storytime mama? Once upon a time, there lives a prince.. The prince marry the princess.. Then come a monster.. Monster say I love u to queen.. U're pretty your majesty.. I love u your highness.. Then there lives happily ever after.. The end.." Ni citer version queen ibu tunggal mana pulak dah Eesya ooi? Hahaha

Kisah 3:

Perbualan telefon antara kanak-kanak 6 tahun dan 3 tahun:
Kakak La: Aleesya, today u go to school or not?

Eesya : Yes..
...
Kakak La: You cry or not at school?

Eesya : No lah.. I big girl already..

Kakak La: Wow! Good! You got homework or not today?

Eesya : I got 1 homework.. You?

Kakak La : Oh, I got 2..

Eesya : Oh.. I got 5 lah..

Homework pun tak nak kalah ke? Hahaha
Ni pulak gambar2 yg diupload pasal Eesya bebaru ni...


Eesya draw pastu kata "Eesya draw Rain Rain Go Away.." Mama blur.. Rupanya dia tengok kat YouTube dengan abah dia lagu tu.. Sama tak? Hehe



Makan keropok cicah sos tomato.. Sila2... :)


Homeworking time!~


Dah kejut pegi school.. Dah bangun, turun dari katil.. Boleh lak dia sambung tido atas sofa.. Hahaha.. Cam daddy dia sebijik..


3 comments:

  1. "Wain wain go' away..come again enader day..mummy wans to play..wain wain go' away.."

    Lagu feveret boboy..gitu laa (Mcm kat ataas ni bunyinya) dia nyanyi..haahahahahaaa...

    ReplyDelete
  2. eesya kidal ye mash??sgt kiut :D

    ReplyDelete
  3. imma ~ hahaha.. eesya pun tak reti sebut 'R'... hehe

    wani ~ a'a... aku pelik gak.. mak aku cakap boleh ubah.. kami duk try ubah suh pakai kanan duk tak boleh2 gak...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails