EESYA

AARIZ

Thursday, August 9, 2012

BZ sungguh tak habis2..

Yer.. Sebab bz sangat laa makanya tak update blog nih.. Rasa cam zaman bila ntah last update blog.. Amende yang aku bz?

Orang lain bz nak raya, buat kuih raya, shopping baju raya.. Aku lak tengah bz collect quotation plaster ceiling, electrical man, kitchen cabinet, wardrobe, auto gate, security alarm, tanam rumput, langsir, aircond, kipas, lampu bla bla bla.. Baru tau rupanya pening pala gak kalau beli umah baru.. Beli umah 2nd hand lampu kipas semua dah ada.. Takde pening2 kena pegi kedai lampu survey lampu itu ini... Banyak rupanya jenis lampu atas muka bumi nih.. Lampu kalimantang, lampu downlight, LED ke tak LED, lampu meja makan, lampu tepi tangga, lampu dalam lemari, lampu balkoni, lampu garaj, lampu auto sensor, lampu ada kipas, lampu bla bla bla.. 

Kitchen cabinet pun ada banyak jenis.. Nak yg pakai lamishine ke, pakai orion panel ke, pakai melamine ke, pakai acrylic ke.. Pastu nak solid surface ke nak tiles ke nak apa jadah ke.. Hinssssssssss... Tarik napas jap...

Pastu wardrobe pulak.. Nak pakai jenis sliding ke jenis swing ke.. Nak pakai mirror kat depan ke kat dalam ke.. Nak kaler koko ke kaler hijau ke kaler merah ke.. Nak yg skali dengan aksesori kat dalam gantung2 baju kat kiri ke kat kanan ke, gantung2 seluar kat atas ke kat bawah ke, drawer nak boleh boleh tarik ada roda ke takde roda ke.. Fuhhhhhhhhhhh... Lepas napas jap..

Pastu plaster ceiling lak.. Nak yg ada corak bulat2 ke corak pat segi ke.. Nak turun bawah ke naik atas ke sorok lampu ke apa ke tak nak sorok ke bagi aku jer ler nyorok dalam tu.. Hahahaha... Memang boleh buat mereng dah aku nih... Belum masuk citer bab langsir yg dapat quotation satu umah RM6K.. Giler ke apa.. Tampal soratkhabar jer ler kat tingkap... Hahahaha

Sekarang yg decided adalahhhhhhhhhhhhh... Hmmmm.. Apa yer? Hmmmmmmmmm... Malas aa nak pikir... Nanti aaa aku sambung citer.. Bikin panas jer... Baju raya pun belum beli.. Haishhhh....




No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails