EESYA

AARIZ

Tuesday, March 13, 2012

The Northam All Suite Penang

Ni adalah kes bila mana si suami kena kerja.. Pastu si isteri mak buyung nih kena drive pi tetengah Georgetown pada hari Jumaat petang yang mana memang dah tau sah-sah akan jammed giler nak mampus... So solution dia?

Bawak maktok dengan Eesya... Pi tidoq hotel terus.. So tak yah nak redah jammed petang tu.. Hahaha

Pilih Northam ni sebab bangunan dia selang satu bangunan dengan destinasi pejabat lawyer yang nak kena pi petang tu.. So malas pikir banyak2, booked jer satu Junior Suite.. Kat sini semua suite-suite belaka cam nama beliau The Northam All Suite...

Moh nengok gambar udah ler yer..


Ruang tamu and ruang kerja di hujung nun..

Budak kecik tengah check toilet.. Ada toilet, shower room, wardrobe and JACUZZI!~ :))

Budak suka hati sibuk nak check segala mak nenek..

2 super singles bed..

Budak ni ada jer kat mana2.. Haihhh...

2nd toilet..
Yang bestnya adalah sebab bilik besar laa.. Siap asing lagi bilik tidur dengan ruang tamu tu.. Ada pintu sliding kayu untuk pisahkan ruang 2-2 tu..

Yang kurang best adalah hotel lama.. So perabut pun ala-ala laa kan... Pastu floorboard dia tu dah banyak yang terkeluar2 cam tak rata... Mujur ler takde anak kecik yg duk merangkak.. Kalau tak, mau duk jadi tukang kupil keluarkan floorboard pulak.. Hehe

Petang tu lepas check in, tinggal Eesya dgn maktok take nap kat bilik.. Aku gi jalan kaki sorang2 ke bangunan selang sebelah tu untuk settlekan bab menjual umah kat pejabat lawyer.. Tapi tak sign S&P lagi masa hari ni.. Just pi sign surat untuk authorizekan lawyer tu untuk uruskan segala benda yang berkaitan jualan rumah tu.. Then dah settle, balik bilik, tunggu Eesya bangun, bawak pegi jalan2 ke swimming pool yang duk kat tingkat 9.

Swimming Pool yang agak menggayatkan...

Budak tension tertinggal pelampung kat bilik.. Nak patah balik cam dah malas sebab tengok gaya cam nak hujan jer.. Hehe

Posing kat area santai tepi pool..

Jengjalan tengok playroom..
Playroom..

Sebab tak jadi mandi kat swimming pool, makanya lepas laa budak ni mandi sengsorang dalam Jacuzzi tu.. Dia sibuk laa bagi mandi poney dia 3 ekor dalam tu skali.. Nasib ko ler poney-poney sekalian dah dapat tuan cam Cik Eesya ni... Hahaha..

Suka hati mandi..

Tapi yang kelakarnya, budak ni sangat takut bila aku on jacuzzi tu.. Dia terkejut kot sebab air tu pusing2 jadi bubble2.. Punya laa menjerit-jerit nak lompat keluar dari tub tu.. Bingit giler telinga... Nasib baik sempat tahan dia dari lompat keluar... Risau gak licin2 kang tersembam ke apa.. Pastu terus tak berani nak usik dia dah.. Hahaha


Poney-poney sekalian yang ditinggalkan tuan sebab tuan terkejut tetiba air berpusing.. :))

So kesimpulan dia, ok laa jugak dengan harga dia hotel nih.. Breakfast pun ok... Cumanya parking aa cam masalah skek sbb parking dia takde lif.. Kena memanjat tangga.. Jenuh gak bagi ibu mengandung mahupun ibu tak mengandung.. Hahahha.. Aku pun last2 mintak kat bell boy tu nak parking kat depan hotel jer sbb tak larat nak panjat tangga sampai ke tingkat 3 nun sbb tingkat 1-2 tu dah banyak reserved untuk lot office..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails