EESYA

AARIZ

Monday, June 13, 2011

June Babies..

Waaaaa... Bulan June ni memang ramai yg melahirkan eh? Minggu ni jer dah 3 orang baby aku tau..

1st Baby...

Mesti laa si handsome Izz.. Haha.. Mementang nephew sendiri, dan2 laa panggil si handsome kan?

Izz lahir 6/6/11.. Nombor yg agak lawa kan.. Hehe.. Izz lahir kat Kedah Medical Centre.. Asalnya kata nak operate on 7/6/11 tapi mummy dah start sakit malam 5/6/11 tu.. Masa tu pulak Kakak La was with us kat Penang.. Bila tau jer mummy masuk ward pagi tu, kitorang pun bergegas pegi ke Alor Setar tengah hari tu.. Sampai kat traffic light depan kat KMC tu, mummy call bgtau adik dah selamat keluar.. Wahhhh.. Giler excited masa turun2 kereta tu.. Maira dengan Eesya lagi laa.. Tersengih-sengih jer 2-2 orang tu bila kata diorang dah jadi kakak..


Presenting.... Mohammad Izz *****.. Tatau lagi nama blakang dia apa.. Plus tatau ejaan camne.. Hahaha... Cam KOREAN tak? :p


Siblings... Be a good kakak ok maira? :)


Cousins...
Boleh buat cover album lagu kanak-kanak yang bertajuk "Tidurlah sayang.." Hahaha


Kakak tu kakak juga.. Tapi nak kacau baby tu, mesti ada niat punya.. :p


See.. Told ya.. Kakak-kakak berpakat kacau baby...


Sayang mama pandai jaga baby yer? Hehe.. Aksi sebelum Eesya tolak baby sbb baby melepas... Muahaha


Jeles pun mesti ada punya... Ni merajuk sbb tak cukup perhatian.. Hahaha



2nd baby....




Arrayyan bin Ardaffi.. 11-6-11 at 12 .30am...

Haaa.... Ni pulak Arrayyan... Anak sepupu Encik Pejoi, Abg Dapi... Kitorang sempat singgah baby ni kat Spital Ipoh masa on the way balik dari KL hari tu... Arrayyan ni kira sepupu Athirah laa....



3rd Baby...


Nurlaila Izz Eryna. Born on Saturday, 11-6-11 at 5:15pm.

Haaa... Ni pulak anak keempat Encik zainal... Kawan Encik Pejoi... Baby ni special.. Haha.. Sebabnya nama dia pun Izz jugak... Dan birthday dia pulak sama dengan baby 2nd yang di atas nun.... Persamaan yang Eryna ada sentuh 2-2 orang baby boy di atas.. Menarik kan? Hehe.. Tapi tak sempat lagi gi tengok Eryna ni... Nanti nak kena curi masa pi tengok kat Kulim...

Selain persamaan ketiga-tiga baby ni dilahirkan di bulan June 2011, ada lagi satu persamaan iaitu diorang ni 3-3 dilahirkan melalui c-sect... Persamaan yang menarik gak bagi aku.. Hehehe...


p/s: Sila jangan tanya bila 2nd baby aku kalau tak nak kena baling dengan telur busuk... Hahahaha

*Pics taken from Mastura Hasim, Suhana Arshad and Encik zainal facebook.. TQ.. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails