EESYA

AARIZ

Sunday, July 17, 2011

UK Trip 2011 - Intro

13 July 2011

Bertolak dari Penang ke LCCT dengan flight pukul 8.15am.. Tapi flight delayed sampai pukul 8.30am.. Sampai kat LCCT dalam pukul 9.30am.. Pastu bertapa kat Marrybrown sampai pukul 12pm.. Memang agak sangap.. Tapi sbb dah prepare activity book Eesya, so kira melayan dia dengan mentenet jer ler masa tu..

Pukul 12pm, kami pi nak drop lugagge tapi ada problem sikit masa nak check in sebab details tak betul.. So amik masa dekat setengah jam jugak nak settle semua.. Mujur laa kami yg terawal beratur tu, so agak kesian kat org2 yg beratur kat blakang.. Hahaha

Lepas dah check in, masuk kat international departure.. Membeli Dunkin Donut my fav.. Malangnya, Boston Cream kehabisanlulazi.. Huhu.. Sementara tunggu flight pukul 3pm, pegi solat siap2 kat surau, pegi ulang alik toilet, jalan2 kat duty free shop kat dalam tu.. Sedar2 kul 2.30pm, dah kena masuk.. Tepat kul 3pm, flight pun jalan.. Bagus.. Tepat pada masanya..


Dalam flight, ada anak org putih mana laa pun tatau.. Asik menangis sepanjang jalan.. Mujur laa Eesya tak buat perangai.. Lepas boring activity book, main dengan mickey mouse dengan lion dia.. Pastu boring cakap dengan toys, main ipad pulak.. Pastu tido.. Pastu kang bangun makan.. Pastu kang ulang balik activity yg sama.. Cumanya masa tido dia cam baran skek sebab sempit.. Dia tak boleh nak baring.. Dia dah biasa kalau nak tido kena ada katil cam mama dia.. Hahaha.. So last2 tatau nak buat camne, sampai mama kena baring atas lap abah, bagi dia baring atas badan mama pulak.. Semput ler jugak sementara dia nak nyenyak tu..

Sampai kat Stansted pukul 9.15pm waktu tempatan.. Hahaha.. Bahasa skema laa pulak.. Mesia cepat 7 jam dari sini.. So maknanya masa tu kat Mesia pukul 4.15am.. Memang penat giler.. Kuar umah maktok pukul 7.15am.. Dekat 21 jam baru sampai.. Flight KUL - STN tu 13 jam..

Sampai2 airport, Kak Ani dah tunggu kat luar.. Diorang sampai 2 jam awal dari kitorang.. Diorang naik Qatar yg turun kat Heathrow.. Amik kete sewa yg dah booking awal, terus head to Stansted untuk amik kitorang.. Kenapa tak naik flight sekali? Masa booking Qatar tu, tak boleh buat payment utk 5 seat skaligus sbb credit card limit tak cukup.. Diorang buat booking dulu, pastu bila kitorang buat, harga dah tak sama.. Dah naik banyak.. Sebab beza banyak sangat, so kitorang decided naik jer Airasia.. Beza rm1300 sorang masa tu.. So cam tak sanggup laa rasa.. 3 orang dah rm3900.. Baik buat shopping jer.. Hahahaha.. Pastu Qatar pulak kena transit kat Doha 6 jam.. Lagi laa nak pengsan rasanya dari Pen - Kul - Doha - London pulak.. Mau mengamuk budak Eesya total journey lebih 23 jam..

Kenapa kiorang decide ke UK lagi kali ni padahal baru jer datang 2 tahun sudah?
1) Masa tu Encik Pejoi tak datang sekali sebab baru tukar company so tak bleh cuti lama2..
2) Abang ipar aku konvo, so alang2 diorang laki bini na datang, kitorang pun menempek laa skali.. Hehe
3) Kenangan aura shopping 2 tahun sudah boleh buat aku demam kalau Kak Ani datang dan aku hanya membayangkan jer.. Hahahahaha

So memang masa Abg Ayie confirm jer lulus phd dia bulan Disember 2010, kami terus plan and decide utk proceed trip nih.. Masa tuh dah start jimat cermat sebab tu azam tahun baru 2011 aku adalah Jimat cermat sedaya mungkin sampai bulan June.. Berpuasa shopping, tahan hati jer sale apa2 pun.. Pejam mata bila org lain shopping.. Buat2 tak nampak apa segala sale kat queensbay.. Hahahaha.. So mmg worth ler kot berpuasa shoppjng 6-7 bulan.. :p

Panjang laa pulak intro ni.. Nak masuk picture pun tak pass lagi guna ipad nih... Nanti aku godek lagi bila free.. Daaaa~

3 comments:

  1. syiok....awat xhabaq awal2..boleh memesan..:P ni kalau nak pesan camana nak tarnsfer duitnya..adess..bestnya...

    ReplyDelete
  2. entry tanpa gamba adalah tidak bes! nt tepek pics ok! =D

    ReplyDelete
  3. Julie ~ kalau habaq awal2 kang tak cukup tangan beli barang sendiri, org memesan yg lebih.. Hahaha

    Lisa ~ entry bergambar kena tunggu balik ler nampak gayanya.. Takde mood nak update blog kat sini... Enjoy lg best.. Hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails