EESYA

AARIZ

Thursday, April 7, 2011

Simptom Baru - What? and Cromise...


Sekarang dah habis dah simpton Everybody dia tu.. Dia mula pulak dengan simptom What? dan Cromise.. Tapi What? dia tu bukanlah di permulaan ayat.. Semua dia taruk kat blakang ayat..

Contoh penggunaan:

What?

1) Eesya dah big gurl what?
2) Eesya dah gosok gigi what?
3) Eesya dah makan ubat what?
4) Eesya kan dah big gurl.. So Eesya can reach that high what?

Hahaha.. Cam apa jer bila apa semua ada What? kat belakang.. Penin pala nak layan What? dia tu...

Cromise pulak...

Kalau kita pesan apa2 kat dia... Contoh:

1) Eesya, pi school kena minum air nih sampai habis ok? Balik nanti mama nak tengok tumbler nih dah kosong...
2) Satgi dah finish tengok Barney, kena buat homework ok?
3) Bye... Have fun at school.. Be a good gurl!
4) Lepas main masak-masak nih, kena tidy up balik.. Simpan dalam bilik Eesya balik ok?

Semua di atas dan pesanan yg sewaktu dengannya akan dijawab dengan cepat oleh ayat nih:

"OK... OK... I Cromise!~"

Hahahaha.. Dalam sebut promise pun tak betul tuh... Tapi so far bila dia sebut I Cromise tu, memang dia tunaikan.. Hehehe...

2 comments:

Related Posts with Thumbnails